martijn_koning

Martijn Koning

Martijn Koning (1978) maakt al meer dan tien jaar de Nederlandse comedy podia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain. Daarbij combineert hij snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd die afwisselend pijnlijk herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

En zoals zoveel leuke dingen in de wereld, begon het allemaal onschuldig en uit verveling. In de zomer van 2004 gaat Martijn op een podium in Amsterdam verhaaltjes en grapjes vertellen, omdat hij die dag niks beters te doen heeft. Het blijkt een revelatie, niet in het minst voor hemzelf en vol overgave stort hij zich in het avontuur. In korte tijd weet hij met zijn eigen teksten naam te maken en staat hij onder meer op de Uitmarkt, Laughing Matters en Lowlands. Daarnaast schrijft Martijn teksten voor televisieprogramma‚Äôs zoals Dit Was Het Nieuws.

Na een aantal buitengewoon succesvolle seizoenen van Martijns Eindemaandsvoorstellingen (twee jaar lang maandelijks in Toomler en Eindhoven en op HumorTV te zien), waagt Martijn eindelijk de stap naar een echt soloprogramma van hem alleen: De maand van Martijn. Sindsdien staat hij elk seizoen met een nieuw programma (!) in het theater, komend jaar is dat Koning van de dieren.
Gelukkig kan Martijns agenda hem niet vol genoeg zijn, dus hij is op een vrije avond nog regelmatig op het Toomlerpodium te vinden.

Volg Martjin via Facebook en Twitter.