bas_grevelink

Bas Grevelink

Bas Grevelink (1963) speelt al bij Comedytrain sinds dinsdag 30 oktober 1990. Wat is precies zijn talent? Het laat zich moeilijk omschrijven. Met name in de rol van Master of Ceremonies, die de comedians aankondigt en zo de overbrugging vormt van het ene optreden naar het andere laat hij jaar na jaar zien de sfeer te kunnen bepalen en, als dat nodig is, de eer te kunnen herstellen. Zorgzaam, ontroerend, principeloos en onberekenbaar baant hij zich een weg langs allerhande podia. Nu eens bindend, dan weer verscheurend, maar altijd vol overgave.

In zijn rol als voorzanger van de vele edities van het meezingspektakel Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben begeleidt hij vele theaterseizoenen lang samen met zijn broer Ralf hele mensenmassa’s bij louterende samenzang. Recentelijk was hij nog te zien in de musical Joseph. Maar wie of wat is hij zelf? Voorzanger? Musicalster? Gastheer? Wat gaat er met hem gebeuren? Gaat hij tóch trouwen? Krijgt hij nóg een kind? Gaat hij óók solo? Wanneer gaat hij nou eindelijk eens een “act” doen? Wie is deze mens?

Tegenwoordig inspireert en motiveert Bas coaches, trainers, vrijwilligers, bestuursleden en allerhande andere sportliefhebbers in het begeleiden van jeugdsporters met de voorstelling Wel winnen hè!

Als acteur was Grevelink ook op televisie te zien, onder meer in de serie Onderweg naar Morgen in de jaren 1995-1997. Sinds 2014 speelt Grevelink in Billy Elliot de rol van George.