henry_van_loon

Henry van Loon

Henry van Loon (1982) komt in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar wordt hij lid van Comedytrain. Hij staat regelmatig op het podium in Toomler en speelt mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel is hij te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met koppen.

Was Henry van Loon een voetballer, hij was een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische own-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma De Henry van Loon Entertainment Show, was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd en in het voorjaar van 2011 ging zijn gelijknamige eerste avondvullende programma in première. Zijn tweede programma Electropis is even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd. Een staaltje Loonesqueheid dat je niet wilt missen.

Met zijn derde en in de pers bejubelde voorstelling Sluimer tourde hij van september 2014 t/m januari 2016. Momenteel speelt hij de reprise van zijn vierde voorstelling Sleutelmoment

Meer over Henry lees je hier.