soundos_el_ahmadi

Soundos el Ahmadi

Soundos el Ahmadi (1981) is er al snel bij: haar eerste stappen op het podium zet ze op vijftienjarige leeftijd bij de jongerentheatergroep Artisjok/ Nultwintig. Een rastalentje, zo blijkt al gauw, die op het toneel zowel de komische als dramatische noot met verve weet te raken. 

Na het atheneum waagt ze zich in een vlaag van zinsverbijstering aan een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam maar al snel komt ze tot het besef dat haar hart bij de praktijk ligt en niet bij de theorie. Gelukkig voor ons want nadat ze zich eerst laat opmerken met een indrukwekkende bijrol in de film Shouf Shouf Habibi, haalt ze daarna zonder enige ervaring de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. 

Daarna leidt haar weg – alsof het zo moést zijn – naar het Toomler podium alwaar zij haar kans schoon ziet een jeugddroom te verwezelijken: comedian worden. In februari 2007 doorstaat ze glansrijk de roemruchte Comedytrain-auditie en sindsdien is haar radde tong bijna wekelijks in Toomler te bewonderen met felle sets over haar Amsterdams–Marokkaanse afkomst, klassieke vooroordelen en vooral: haar eigen hilarische zelf.

In 2010 is het tijd voor een soloprogramma en verovert ze het publiek met haar voorstelling Soundos Aangenaam. Na de daaropvolgende theatervoorstellingen Er is geen Plan B en Geboren Met Ervaring staat ze nu met Niets te verliezen op de planken.

Naast het theater is ze ook op televisie te zien in onder andere in Ruben en de Idioten, Zapp Live, Wie is de Mol, Baas Raymann en was ze finalist van Expeditie Robinson 2017. Ook is ze op Netflix te zien in de special COMEDIANDS of the world. 


Verder schrijft Soundos regelmatig columns voor onder andere, Radio 2, De Volkskrant en PAPER magazine.

Soundos is te volgen via Instagram en Facebook.