eric_van_sauers

Eric van Sauers

Wanneer Eric van Sauers in 1993 afstudeert aan de Amsterdamse toneelschool, sluit hij zich meteen aan bij Comedytrain. Een slimme zet, want vier jaar later leidt de opgedane ervaring in het comedycircuit hem naar een glansrijke overwinning in het Camerettenfestival 1997. Dit wordt de basis voor zijn eerste solovoorstelling: Eric van Sauers = Eric van Sauers die in oktober 1998 in première gaat. Daarna volgen de theatershows Een fijn warm mens, De ware liefde en Liegt, waarvoor hij in 2005 de cabaretprijs Neerlands Hoop ontvangt. Van Sauers is een bevlogen en geëngageerd comedian die graag doet alsof hij de botte bijl hanteert – maar ondertussen ’s mens gewoontes en gebreken subtiel fileert.

Met zijn laatste soloshows Smulpapen (2007) en Ridder (2010) heeft hij zich definitief aan de top van de Nederlandse comedy en cabaret gevestigd. Maar dat is lang niet alles. Zowel op het podium als op televisie is hij in een indrukwekkende hoeveelheid gedaantes te bewonderen. In 2003 en 2004 vertolkte hij de titelrol in Othello van het Noord-Nederlands Toneel. Op televisie speelde hij rollen in o.a. De Sylvia Millecam show, De Vlaamsche pot, Sam Sam, Huisje boompje beestje, en Medea. Ook achter de schermen is hij actief, als eindredacteur van Dit was het nieuws en De vrienden van Van Swieten. Ook vertolkte hij rollen in Nederlandse speelfilms zoals Lef, Cool! en De Pijnbank. Na een aantal jaren afwezigheid maakte Van Sauers in 2015 een uitstekende en zeer succesvolle comeback met het fascinerende Ontroert. Met deze alom buitengewoon geprezen voorstelling bewijst van Sauers een unieke plek in te nemen in het Nederlandse cabaret. Op dit moment staat hij in de theaters met zijn voorstelling De Lief en Leed tour.

Een drukbezet man dus, die gelukkig nog steeds af en toe nog op het podium van Toomler te vinden is voor een ouderwets potje flink van leer trekken. Hebben wij graag. 

Meer informatie over Eric op zijn website.