jochen_otten

Jochen Otten

Wanneer Jochen Otten (1973) zijn studie Nederlands en de kleinkunstopleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch heeft afgerond, laat hij er geen gras over groeien. Hij lanceert meteen zijn eerste soloprogramma In Levende Lijven (2005) en wint prompt de persoonlijkheidsprijs op Cameretten, de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs en alsof dat nog niet genoeg is bereikt hij de finale van het Leids cabaretfestival. Er zijn er die minder opvallend debuteren.

Ook zijn tweede en derde programma Verover Alle Vrouwen of Een Werelddeel Naar Keuze en Underdog worden door publiek en pers goed ontvangen. Wat kan een mens dan nog meer verlangen? Lid worden van Comedytrain natuurlijk! En vermits Jochen ondanks al zijn talent en succes inderdaad ook slechts een mens is, doet hij dat maar. Zo is hij sinds 2009 met regelmaat te zien op het podium van Toomler waar zijn expressieve mimiek en radde tong geregeld het bovenliggende Hilton hotel op haar grondvesten doen trillen. Niet dat Jochen daarmee het theater vaarwel heeft gezegd, verre van. Daarna maakt Jochen nog drie programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden: Belastend Materiaal, Jochen Otten On Ice en Overwegend Droog. Hij heeft net de tour van zijn zevende programma Troosten afgerond dat in vele theaters in Nederland te zien was.

Buiten de theaters is hij ook te zien in het BNN programma Sluipschutters, dat hij samen met Ronald Goedemondt, Leo Alkemade en Bas Hoeflaak heeft ontwikkeld en geschreven. Goed bezig, noemen wij dat.

Meer over Jochen op zijn website.