Kim Schuddeboom

Kim Schuddeboom

Kim werd op 10 april 1985 geboren in Alkmaar en is een groot deel van haar jeugd opgegroeid in het kleine dorpje Everdingen. Toen ze 18 jaar was ging ze op zichzelf wonen in Utrecht en stortte zich vol overgave in het horecaleven.

Als mensen vroegen wat ze met haar leven wilde was het antwoord: “Ik wil cabaretière worden, ooit…” En daar bleef het bij. Tot haar vrienden het zat waren en haar voor haar verjaardag opgaven voor een kleinkunstcursus. Toen was het hek van de dam, Utrecht werd ingeruild voor Amsterdam en nachten hangen in de kroeg werden ingeruild voor open podia overal in Nederland.

De nachten in de horeca hebben zeker een functie gehad. Kim staat op het podium alsof ze een drankje met je zit te drinken: volledig in het moment en altijd interactie met het publiek.

Waarom doen mensen zo ingewikkeld? Als het aan Kim ligt zegt iedereen wat hij denkt en bestaan er geen ongeschreven regels. Hoe ongemakkelijker ze zich voelt hoe scherper haar comedy. Ze deelt haar verwondering over hoe anderen moeiteloos met de stroming meegaan. Deze wisselt ze af met haar bizarre gedachtekronkels. Die ze heel regelmatig in Toomler deelt.