marc-marie_huijbregts

Marc-Marie Huijbregts

Het Nederlandse publiek kent hem ondertussen vooral van de ultrasonische commentaren die hij als tafelheer bij De Wereld Draait Door en jurylid van Popstars debiteert maar zoals bij zovele groten der aarde het geval is, liggen de roots van Marc-Marie Huijbregts (1964) in de comedy en cabaret.

Na vele rollen in het theater, op tv, in musicals en wat al niet meer zij, stuit Marc-Marie in 1998 op Raoul Heertje en zijn Comedytrain. Een nieuw levensbestemming en een gloedvol cabaretier zijn geboren, zo blijkt al snel, want nauwelijks een jaar later sleept hij alle prijzen die er te winnen zijn op Cameretten in de wacht en neemt er als allereerste deelnemer ooit een staande ovatie in ontvangst.

Daarna is het full speed ahead met een reeks succesvolle soloprogramma’s (Marc-Marie H., M.M. Huijbregts, Opdat ik niet vergeet) die in 2009 tot een voorlopige stilstand komen met Marc-Marie Punt. Tussendoor zoekt hij ook zijn oude liefde, het toneel, weer op met het stuk Amadeus en is hij met zeer grote regelmaat en in een even grote verscheidenheid van rollen op de televisie en het bioscoopscherm te zien. In 2012 gaat hij toch weer de planken op met een solovoorstelling: FLORISSANT. En dat smaakt naar meer, momenteel staat hij op de planken met een nieuw programma: Getekend

De tol van al dat succes? Dat hij niet meer zo vaak op het Toomler podium is te vinden is. Maar áls hij er is, dan herovert hij moeiteloos de harten van de bezoekers. Als ze eenmaal gewend zijn aan zijn stem, uiteraard.

Meer informatie over Marc-Marie op de website van Bunker Theaterzaken.