merijn_scholten

Merijn Scholten

Merijn Scholten (1983) komt uit Assen, maar besloot deze stad na 7 jaar te verruilen voor het meer mondaine Goeree-Overflakkee. Daarna studeerde hij zeven jaar aan de Rijks Universiteit Groningen: Kunstmatige Intelligentie, Bedrijfskunde en Radio- en Televisiejournalistiek.

Tijdens deze laatste studie doet Merijn een wilde gok en stapt het podium op. In 2007 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, in februari 2008 doet hij auditie voor Comedytrain en wordt meteen aangenomen. Hij schreef voor Dit Was Het Nieuws, maakt deel uit van het cabaret van Spijkers Met Koppen op radio 2 en is met zijn frisse, energieke speelstijl veel in Toomler te bewonderen. Met Thomas Gast maakte hij de tragikomische documentaire Alles voor een Lach, over oud Comedytrain comedian Rob van Liempt. In 2012 richt hij met deze zelfde vriend en Comedytraincollega cabaretgezelschap De Partizanen op, waarmee ze binnen drie maanden zowel jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival moeiteloos binnenslepen.

Ze maakten drie programma’s, waaronder het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich. Daarmee was De Partizanen trilogie voltooid.

In ’22/’23 gaat Merijn solo het theater in. En misschien kom je weleens sketches tegen die hij maakt op Instagram.

Nu maar hopen dat hij de weg naar de Toomlerkelder nog wel weet te vinden!

Voor Merijn’s filmpjes: www.instagram.com/merijn.scholten

Voor z’n speellijst: www.merijnscholten.nl