murth_mossel

Murth Mossel

Murth Mossel (1970) kan alles. Behalve kiezen. Presentator voor TMF en NPS, rapper bij de vrij sensationele Flinke Namen (onder de naam Murth the Man-O-Script), DJ, VJ, stemacteur en God weet wat nog allemaal maar het zou u sieren als u hem vooral zou kennen als comedian bij Comedytrain. En dat al bijna twintig jaar.

In 1996 doet Murth met succes auditie in Toomler, daartoe aangespoord door zijn goede vriend Howard Komproe. Als geen ander baseert deze afgetrainde Afro-Amsterdammer zijn act op improvisatie en interactie met het publiek; gedurfd en risicovol, stand-up pur sang. En altijd in voor een goed gesprek met de zaal, maar domheid wordt genadeloos afgestraft. In de theaters speelde hij vanaf januari 2016 zijn zesde (!) one man show Voors en Tegens. Dit seizoen gaat Murth de theaters in met zijn zevende show PAUWER. Daarnaast is zijn stem in vele animatiefilms te horen.

Kortom, vervelen doet Murth zich niet gauw en niemand weet wanneer hij slaapt want nog steeds benut deze energieke jongen graag een vrij moment om het Toomler podium in te palmen. Als MC of comedian? Ook dát maakt hem niks uit. 

Meer info over Murth is te vinden op zijn website.