rob_urgert

Rob Urgert

Comedians, ze komen soms uit de meest onverwachte hoeken en gaten gekropen. Neem nu Rob Urgert (1968). De beste man promoveerde in 1997 aan de Landbouwuniversiteit Wageningen met een onderzoek over de cholesterolverhogende componenten in koffie. Jaha, boeien. Dat had hij blijkbaar zelf ook wel door en nog geen paar maanden later was alleen Eric van Sauers in staat om hem van de overwinning te houden op Cameretten.

Plots zag zijn leven er helemaal anders uit; gelukkig voor hem, gelukkig voor u – een win-win situatie van het zuiverste water. Sinds 1998 lid van Comedytrain, dook Rob het voorbije decennium op in een grote verscheidenheid aan komische rollen. Met Joep van Deudekom presenteert hij op televisie Onder de tram en Tussen de oren. Met Bastaan Geleijnse van Fokke & Sukke ontwikkelde hij de Cursus humor. Hij schrijft teksten voor Dit was het nieuws. En in 2009 bracht hij ons samen met Comedytrain collega Kees van Amstel de Spoedcursus geluk. Niet iedereen kan het. Zeker niet als je tussendoor ook nog drie soloprogramma’s produceert: Leuk voor later, Fuik en Geluk is gelul. Kortom, wat kan die man eigenlijk niét? Zonder nadenken een kopje koffie drinken, wellicht. Maar daar kunnen wij dan weer prima mee leven.

Sinds eind 2011 is Rob een van de quizmasters van het satirische programma De Kwis, samen met Niels van der Laan, Jeroen Woe en Joep van Deudekom. Meer info over Rob is te vinden op zijn eigen website.