thijs_van_domburg

Thijs van Domburg

Thijs van Domburg trad al af en toe op tijdens zijn studie Nederlands, maar zijn carrière begon pas echt toen hij deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de jury- en publieksprijs in de wacht sleepte. Niet veel later sloot hij zich aan bij Comedytrain.

Na de finale van Cameretten en zijn eigen special bij de VARA (Comedytrain Presenteert…) was het tijd voor een avondvullende voorstelling. Op 2 november 2011 ging hij in première met Van Nare Mensen en de Dingen die Kapot Gaan, en sindsdien is het cabaret een genre rijker: sciencefiction cabaret. Deze voorstelling werd genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs 2012. Hierna speelt hij de reprise van zijn tweede avondvullende programma: De wraak van De Koolmees.

Thijs speelt ook nog een andere voorstelling: Stand-up Superhero. Een kritische ode aan het genre superhelden, waarin Thijs al zijn liefde en frustratie kwijt kan. Ondersteund door zijn favoriete (en minst favoriete) filmfragmenten gaat hij op zoek naar de zin en onzin van het fenomeen superhelden. Ondertussen geeft hij een niet-chronologisch en volkomen onvolledig overzicht van de historie van de superheldenfilms. Deze voorstelling is ook te boeken.

Tussen de optredens door schrijft Thijs voor Dit was het Nieuws, en is hij zeer regelmatig te horen in het cabaret van het radioprogramma Spijkers met Koppen. Ook is hij columnist en recensent van Officieel Playstation Magazine. En niet te vergeten ook stripmaker, sinds de ‘comic’ 2017 in de winkels ligt.

Thijs speelt gelukkig af en toe ook nog in Toomler, waar hij het publiek moeiteloos inpakt met zijn zwartgallige kijk op de wereld en de verbazend fanatieke wijze waarop hij deze brengt.

Meer info over Thijs is te vinden op zijn eigen website, Twitter of Facebookpagina