thomas_gast

Thomas Gast

Thomas Gast (1983) is 24 als hij zich meldt in de kelder van de lach. Hij hoeft niet vaak op het open podium te spelen om Comedytrain ervan te overtuigen dat deze jongen erbij moet. Hij doet auditie en wordt meteen aangenomen.

Hij speelt in Toomler, gaat mee met de talententour en speelt op onder andere Lowlands. Het alledaagse vormt een onuitputtelijke bron van verbazing en inspiratie voor Thomas Gast. Hij pakt het publiek in met zijn observaties van de wereld op zijn kop.

Maar zijn komische talent uit zich niet alleen op het podium: hij werkt achter de schermen mee aan de Daily Show van Jan Jaap van der Wal en aan Dit Was het Nieuws. Met Merijn Scholten maakte hij de tragikomische documentaire Alles voor een Lach, over oud Comedytrain comedian Rob van Liempt. In 2012 richt hij deze zelfde vriend en Comedytraincollega cabaretgezelschap De Partizanen op, waarmee ze binnen drie maanden zowel jury- als publieksprijs van het Leids Cabaret Festival moeiteloos binnenslepen. De Partizanen zijn daarna in het land te zien met hun gelijknamige debuutprogramma. Hierna volgen de programma’s: Welkom in Partizanië en Kerst in Partizanië. Sinds 2017 zijn De Partizanen de huiscomedians van het programma De Wereld Draait Door.

En nu maar hopen dat ze de weg naar de Toomlerkelder nog wel weten te vinden!