victor_brands

Victor Brands

‘It’s better to burn than to fade away’, zong Neil Young al en Victor Brands (1967) kent zijn klassiekers: van 1994 tot 1996 zet hij regelmatig Toomler in de fik met zijn legendarisch kreet ‘POWER TO THE RED’ die hij daadwerkelijk ook in kapitalen uitsprak. 

Nadat hij naar zijn eigen zeggen zijn absolute top als comedian bereikt heeft, zet hij er dan ook meteen een punt achter en wordt daarmee het allereerste lid van Comedytrain dat met pensioen gaat. Niet dat Brands daarna onbesproken blijft. Om onduidelijke redenen vertoeft hij tussen 2001 en 2004 in diverse Amerikaanse gevangenissen. Van de nood toch nog enigszins een deugd makende, doet hij wekelijks verslag van zijn bajesavonturen middels een column in de Volkskrant onder de naam Jan de Graaf. Later verschijnt – onder zijn eigen naam – het boek Vast in de VS

Sinds zijn terugkeer naar Nederland, heeft Victor zich, met succes, omgeschoold tot trainingsacteur. De laatste twee jaar vergaart hij roem als trainer en coach. Hij maakt op geheel eigen wijze mensen bewust van hun communicatieve vaardigheden. Zijn eigen communicatieve vaardigheden zet hij nog graag in aan de bar bij Toomler, waar hij met liefde de jongere generatie van snoeiharde kritiek voorziet. Een spektakel dat het bezichtigen ook meer dan waard is.