glodi_lugungu_2

Glodi Lugungu

Glodi Lugungu (1992) is op jonge leeftijd gevlucht uit DR Congo en opgegroeid in Dommelen, bij Eindhoven, in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer maar zijn voetbalvrienden zagen al snel dat er in hem een comedian schuilde door alle grappige verhalen die hij vertelde in de kleedkamer na afloop van de training.

Ook Glodi’s familie, overigens een hele goede bron voor zijn verhalen, zag een jongen die misschien meer thuishoort op een podium dan een voetbalveld. 

Glodi waagde de sprong en vond het podium van Toomler. Met succes. De comedians van Comedytrain waren onder de indruk en begin 2017 deed hij mee aan de auditie. In een witte blouse met een zwart strikje en 3 minuten aan materiaal.

Er volgde een aspirant-lidmaatschap bij het collectief van 1,5 jaar waarin hij zowel de jury- als publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival won. Als officieel lid van Comedytrain is hij nu zelf ook eindelijk overtuigd dat hij een comedian is. 

In 2019 volgende zijn eerste tv-debut bij De wereld dendert door. Hier houdt het voor Glodi niet op. Vanaf aankomend seizoen begint hij aan zijn try-out tour door het land, van zijn allereerste avondvullende programma ‘’Ze bedoelen het goed’’. 

Glodi is te volgen op Facebook en Instagram