Comedytrain

Al meer dan vijfentwintig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. In haar thuishonk Toomler in Amsterdam wordt talent een podium geboden om ideeën uit te proberen en de basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland. Een podium voor iedereen die stand-up in de vingers wil krijgen en een gerenommeerde club, waar een groot publiek zich laat verrassen en vermaken.

Veel comedians vonden er de weg naar een solocarrière. Hans Teeuwen, Theo Maassen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali en Jan Jaap van der Wal zijn voorbeelden van artiesten die begonnen in Toomler en daarna successen oogstten met hun eigen theaterprogramma’s. Inmiddels hebben vele talenten zich bewezen op het Toomlerpodium en zich aangesloten bij Comedytrain. Onder het kopje comedians vind je alle leden van het collectief.

Kijk hier voor meer info en boekingen.

De Tours van Comedytrain

Al jarenlang trekt het collectief van Comedytrain elk theaterseizoen het land in met bijzondere stand-up comedy optredens. In verschillende samenstellingen maken zij de vele podia van ons land onveilig, van jeugdhonk tot schouwburg, van buurtkroeg tot poppodium.

In DE TOUR gaat een stevige line-up van drie ervaren comedians de grotere theaters in. Zwaargewichten en aanstormende zwaargewichten met beproefd materiaal, die graag blijven stand-uppen, tussen het spelen van hun solovoorstellingen door. In de TALENTENTOUR krijgt onze jonge garde de kans om te ruiken aan het theaterpodium en kunnen de gevestigde namen hun nieuwste materiaal loslaten op het publiek. In de DUBBELPROGRAMMA’s geven twee comedians acte de prèsence. Allebei spelen zij 45 minuten, in voorbereiding op hun eerste of zoveelste soloprogramma, of gewoon voor de leuk.

Altijd een mooie line-up van stand-uppers van divers pluimage. Bijna altijd een totale verrassing wie er komt. En altijd de garantie op een lach.

Check de agenda voor de speeldata.