Comedytrain

Comedytrain is de naam van het collectief van comedians. Al bijna dertig jaar is Comedytrain het keurmerk van stand-upcomedy in Nederland. In haar thuishonk Toomler in Amsterdam wordt talent een podium geboden om ideeën uit te proberen en de basis te leggen voor de stap naar de theaters in Nederland. Een podium voor iedereen die stand-up in de vingers wil krijgen en een gerenommeerde club, waar een groot publiek zich laat verrassen en vermaken.

Veel comedians vonden er de weg naar een solocarrière. Henry van Loon, Ronald Goedemondt, Hans Teeuwen, Peter Pannekoek, Theo Maassen, Patrick Laureij en Soundos El Ahmadi zijn voorbeelden van artiesten die begonnen in Toomler en daarna successen oogstten met hun eigen theaterprogramma’s. Inmiddels hebben vele talenten zich bewezen op het Toomlerpodium en zich aangesloten bij Comedytrain. Onder het kopje comedians vind je alle leden van het collectief.

Kijk hier voor meer info en boekingen.

De shows van Comedytrain

Al jarenlang trekt het collectief van Comedytrain elk theaterseizoen het land in met bijzondere stand-upcomedy optredens. In verschillende samenstellingen maken zij de vele podia van ons land onveilig.

Bij een Comedytrain line-up weet je nooit van te voren wie er komt. Behalve dat het een selectie is uit het Comedytrain collectief.

Bij Comedytrain On Tour gaat een stevige line-up van ervaren comedians en nieuwe talenten de theaters in. Net als tijdens een Comedytrainvoorstelling in Toomler blijft de line-up een verrassing tot de comedians hun eerste stap op het podium zetten.

Bij Comedytrain presenteert: De Nieuwe Lichting krijgt onze jonge garde, onder begeleiding van een gevestigde naam, de kans om te ruiken aan het theaterpodium en kunnen ze hun nieuwste materiaal loslaten op het publiek.

In de Dubbelprogramma’s geven twee comedians acte de prèsence. Allebei spelen zij 45 minuten, in voorbereiding op hun eerste of zoveelste soloprogramma, of gewoon voor de leuk.

Check de agenda voor de speeldata.