hans_teeuwen

Hans Teeuwen

Eén van de eerste en één van de meest succesvolle leden van Comedytrain.

Hans Teeuwen (1967) sluit zich al in 1990 aan bij Raoul Heertje & Co. Nauwelijks een jaar later wint hij het Cameretten festival, samen met Roland Smeenk.

In februari 1994 zet hij de theaterwereld op zijn kop met zijn debuutprogramma Hard & zielig. Een even hilarische als verrassende soloshow die hem tot dé sensatie van dat seizoen maakt. Zijn gevoel voor absurdisme en de vaak harde, controversiële grappen en verhalen die hij vertelt met een aan bezetenheid grenzende passie zijn nooit eerder vertoond in het theater en oogsten bewondering bij pers en publiek. Tien jaar lang tourt Teeuwen (met in totaal vijf programma’s) langs niets dan uitverkochte zalen.

In 2005, na de moord op zijn goede vriend Theo van Gogh, kondigt hij aan te stoppen met cabaret. Met het programma Hans Teeuwen zingt legt hij zich toe op een zangcarrière en blijkt een uitstekend vertolker van jazz standards in de traditie van crooners als Frank Sinatra, Tony Bennett en Bing Crosby.

In Toomler komt Hans in die periode niet veel verder dan de bar. Maar inmiddels heeft hij ook daar het podium weer gevonden, zingend, soms aangekondigd, soms niet. Sinds 2008 treedt de comedian in Teeuwen als comedian weer op, ook aan de overkant van het kanaal. Optredens in Londen en op het Edinburgh Fringe Festival zorgden er voor verbijstering, schatergelach én bijzonder lovende kritieken in toonaangevende media als The Guardian en BBC. Niks waar wij van op kijken. 

Eind 2010 maakte Teeuwen bekend weer een Nederlandse cabarettournee te gaan doen. Zijn nieuwe show kreeg de titel Spiksplinter. Daarop volgde zijn zevende soloprogramma Echte rancune die hij ook in het Engels speelde en te zien is op Netflix.

Meer over Hans op zijn website.