kees_van_amstel

Kees van Amstel

Op je zevenendertigste debuteren: als profvoetballer moet je het niet proberen. Maar in 2002 bewijst Kees van Amstel dat in de wondere wereld der comedy veel mogelijk is. Geïnspireerd door wat hij heeft gezien in The Comedy Store in London, neemt hij dat jaar zelf de microfoon ter hand en wordt hij tot zijn eigen stomme verbazing aangenomen bij Comedytrain. 

Daar ontpopt Kees zich al snel tot een vaste kracht die zich moeiteloos staande houdt tussen al het jonge geweld om hem heen. Met herkenbare verhalen, uit het leven gegrepen, en vlijmscherpe grappen verrast deze gedecideerd ogende licht cynische ex-leraar het publiek keer op keer. En daar blijft het niet bij. Vanaf 2003 speelt hij mee in het cabaretteam van VARA’s Spijkers met Koppen op Radio 2 en sindsdien is hij een veelgevraagd tekstschrijver voor radio- en televisieprogramma’s als Vrijdagmiddag Live, Dit was het nieuws en Koefnoen. Op dit moment leest elke week een column in het programma de Nieuws BV op vrijdag op Radio 1 en speelt hij mee in satrisch sketchprogramma Klikbeet.

In het theater speelde Kees vanaf 2010 twee seizoenen met Rob Urgert de voorstelling Hoe wordt ik gelukkiger dan mijn buurman – zonder dat het veel kost. Van 2013 tot 2015 toerde hij solo met zijn programma Jong, Hip, Fris en andere Gruwelijkheden. Afgelopen seizoen stond hij met zijn tweede solovoorstelling in de theaters: De man die ik niet wilde worden. Gelukkig staat hij ook nog regelmatig in Toomler en in de Tours van Comedytrain.

Kees heeft zijn eigen website en is te volgen op Instagramwitter en Facebook