rene_van_meurs

René van Meurs

René van Meurs (Schipluiden, 1985) is de winnaar van de jury- én publieksprijs van Cameretten 2012.

Hij tourde twee jaar lang met improvisatiecollectief Op Sterk Water door Nederland, leert daar de fijne kneepjes van het improvisatie-vak, maar flirt ondertussen met zijn nieuwe liefde; stand-up comedy.

Als hij in juni 2007 auditie doet bij Comedytrain, wordt hij daar direct aangenomen. Als goed getraind improvisator verwerft hij zich snel een vaste plek op het Toomlerpodium en ontwikkelt hij zich met zijn frisse stijl en adembenemend tempo tot een publieksfavoriet.

In 2013 gaat René de theaters in met zijn eerste avondvullende programma ‘Voor de storm’. In 2015 volgt zijn tweede solovoorstelling ‘Even goede vrienden’. Met zijn derde avondvullende voorstelling ‘Ik beloof niks’ werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018; een prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.
Vanaf oktober 2019 tour hij met zijn vierde show ‘René van Meurs hunkert’.  

Naast zijn avonturen in het theater, was hij op televisie onder andere te zien in Padoem Patsss, de one-liner show, Is Er Een Dokter In De Zaal?! en werd hij teamcaptain bij Rare Jongens. Daarnaast was hij jaren één van de vaste schrijvers van het satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.

Meer info over René op zijn website.