Thijs van Domburg en Emilio Guzman maken comedyserie: In Den Gulden Draeck

Thijs van Domburg en Emilio Guzman hebben een comedyserie gemaakt: In Den Gulden Draeck. De serie wordt vanaf 9 januari uitgezonden bij HumorTV, elke donderdagavond om 22.30. 

Thijs van Domburg en Emilio Guzman hebben een comedyserie gemaakt: In Den Gulden Draeck. De serie wordt vanaf 9 januari uitgezonden bij HumorTV, elke donderdagavond om 22.30. 

Waar het over gaat? Heel kort samengevat: The Lord of the Rings meets The Office. Iets minder kort: de serie gaat over een gezelschap dat wekelijks op queeste gaat voor goud, prinsessen en magische objecten. Maar dat zien we niet. Wat wel? De vergaderingen die ze na afloop houden. Ze evalueren de queeste, nemen de financieën door en eindigen natuurlijk met de rondvraag.

De avonturiers die wekelijks in Herberg Den Gulden Draeck zijn: de bureaucratische halfling Theuderic Achtervoet (Jan-Paul Buijs), de over het paard getilde elf Cornolas Rhaec’var (Korneel Evers), de cynische dwerg Donwald Baardhelm (Bas Hoeflaak), de machtige maar totaal gestoorde magiër Proculus de Pastelkleurige (Walter Crommelin), de talentloze ridder Arko Broek-Hazenberg (David Lucieer) en de nieuweling in het gezelschap, Jörgen de Jörgen uit Jörgen (Emilio Guzman). Verder gastrollen van Murth Mossel, Nico van der Knaap, Nils Verkooijen, Sander van Opzeeland, Rick Paul van Mulligen en Nienke ’s Gravemade.


[video:http://www.youtube.com/watch?v=AMGfMzK3i9M autoplay:0]