Tim Fransen in halve finale Leids Cabaret Festival

Tim Fransen is is door naar de halve finale van de 36e editie van het Leids Cabaret Festival. Deze vindt a.s. donderdag plaats in de Leidse Schouwburg. Cabaret.nl schreef een recensie van de kwartfinale.

Tim Fransen is is door naar de halve finale van de 36e editie van het Leids Cabaret Festival. Deze vindt a.s. donderdag plaats in de Leidse Schouwburg. 

Cabaret.nl schreef een recensie van de kwartfinale:

“Na de pauze is het de beurt aan Tim Fransen. De verwachtingen zijn hoog. Tim stond het afgelopen half jaar in het theater als voorprogramma voor de Oudejaarsconference van Theo Maassen en die verwachtingen lost hij meer dan in. Wat een megatalent is dit! Hij bouwt zijn intelligent geconstrueerde voorstelling in alle rust op en neemt de tijd om zijn thema neer te zetten: het failliet van de moderne tijd. Het klinkt pretentieus en menig cabaretier zou zich hier makkelijk aan vertillen, maar Tim niet. Het gaat over het gebrek aan idealen om nog voor te vechten, iets groters en hogers dat verder reikt dan onszelf. Geniaal is hoe hij het begrip vrijheid inkleurt en fileert. Tussendoor komen tal van subonderwerpen voorbij waarmee er ook meer dan genoeg onzin en banaliteit in de voorstelling komt. Bijvoorbeeld zijn verhaal over de bestekla of Push Up Bra en de corrigerende slip en zijn onnavolgbare verhaal over de speech voor de strijd van William Wallace in de film Braveheart. Het is een prachtige, maar ook noodzakelijke verpakking om zijn inhoudelijke punt te kunnen maken. Alle grappen die Tim maakt zijn raak. Hij weet ze ook zo te timen en te stapelen dat hij er 200% lach uithaalt. Tim is een aanwinst voor het cabaret en wat een feest voor een festival om er zo’n talent bij te hebben.”

Lees hier het hele stuk.

Ook door zijn Wouter Vanhoutte, Anke Laterveer, Maud Vanhauwaert en Bart Melief. De finale is op zaterdag 15 februari.