Tim Fransen wint jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival

Zaterdag 15 februari jl. heeft Tim Fransen zowel de jury- als publieksprijs gewonnen van het Leids Cabaret Festival 2014. Hij nam het op tegen Bart Melief en Maud Vanhauwaert.

Op zondag 16 maart speelt hij met Patrick Laureij, winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2013, een dubbelprogramma in Toomler.

Zaterdag 15 februari jl. heeft Tim Fransen zowel de jury- als publieksprijs gewonnen van het Leids Cabaret Festival 2014. Hij nam het op tegen Bart Melief en Maud Vanhauwaert.

Tim is sinds 2011 lid van Comedytrain en is sindsdien wekelijks te zien in Toomler en de Theatertournees. Comedytrain leverde al talloze festivalwinnaars op, waaronder de winnaars van het vorige Leids Cabaret Festival (De Partizanen) en de laatste twee edities van Cameretten (René van Meurs en Patrick Laureij). Comedytrain is zeer trots om Tim Fransen aan dit rijtje te mogen toevoegen.

Het juryrapport:

‘Het failliet van de moderne tijd’ – wat een titel voor een cabaretvoorstelling. Beetje pretentieus misschien. Maar Tim Fransen maakt alle pretenties helemaal waar.

Tim Fransen is een intelligente cabaretier, cum laude afgestudeerd in de filosofie, die het publiek meeneemt langs de grote vraagstukken uit het leven. Basis voor zijn verhaal zijn filosofische beschouwingen over begrippen als vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, individualisme en idealen. Maar zo’n abstract en intellectueel pleidooi gaat bij Tim net zo makkelijk over in een betoog over het niet hebben van een bestekla of het bestellen van een glas water. Ook komt het begrip vrijheid op hilarische wijze weer terug in de geweldige scène over William Wallace uit Braveheart.

Tim neemt de tijd om te vertellen. Hij plaatst zijn grappen met een uitstekend gevoel voor timing. Waar veel kandidaten bleven hangen in losse grappen, weet hij zijn grappen te verweven tot een coherent geheel. Zijn grappen staan in dienst van zijn boodschap en in deze is hij waarachtig.

Zijn presentatie is goed: Tim bespeelt met gemak de hele zaal, ook de achterste rijen van het balkon neemt hij moeiteloos mee. We kijken nu al uit naar een avondvullende voorstelling!

Wat een finalist! En wat liggen er nog veel mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier. En dat maakt dat er volgens de jury maar één conclusie mogelijk is.

Koop hier je kaartjes voor de dubbel met Patrick Laureij. De komende tijd staan de 3 finalisten in theaters door het land.

 

Foto: Martin Oudshoorn