Daniël Arends in theatervoorstelling De Elite

De Elite – een explosieve theaterrevue
Van 4 maart t/m 14 juni in de theaters

Vijf solisten (Daniël Arends, Theo Nijland, Peter van Rooijen, Daniël Samkalden en Maartje Teussink) binnen de theaterwereld staan te popelen om elkaar uit te dagen en u te overspoelen met deze explosieve revue. Deze avond brengen zij u diverse magische acts, prachtig gespeelde scènes uit de toneelliteratuur, prikkelende tableau vivants, hilarische grappen en vooral veel muziek. Muziek van alle tijden, de motor voor de voorstelling. Zoetgevooisde close harmony gaat even soepel over in een dampende popsong als in een weemoedige klassieke passage. Een instrumentarium van piano, toetsen, gitaren, contrabas, klarinet, cajon en samples zorgt samen met de chemische verbinding van de vijf stemmen voor de muzikale explosies. Een avant-gardistische revue die orde op zaken stelt en verheft in de juiste zin van het woord.

Maar hebben deze soloartiesten met hun enorme ego’s wel lang genoeg nagedacht voordat ze besloten zich gezamenlijk op de bühne te hijsen? Zijn ze de juiste mensen op de juiste plek of een vreemdelingenlegioen op een zinkend schip? Weet deze elite wat het publiek nodig heeft? Zijn ze het überhaupt eens of vliegen ze elkaar in de haren? En hoe gaan ze om met het zesde lid dat de groep verliet? Bindt of splijt dit het gezelschap? En hoe gedraagt De Elite zich in de jungle of in de ruimte? Wat gebeurt er als ze in het nauw raken? Het laklaagje dat ons zo verschrikkelijk beschaafd maakt, blijkt soms flinterdun.

Een ding is zeker: De Elite zal deze avond niet aan uw verwachtingen voldoen, maar u verbazen. Alleen al omdat de gebekte stand-upper Daniël Arends ook een gevoelig gitarist en pianist blijkt te zijn en de bescheiden Maartje Teussink, waar u misschien nog niet eerder van gehoord had, een muzikaal genie dat u helemaal van uw sokken zingt. Omdat Peter van Rooijen opeens geen debutant meer is, maar een zelfverzekerde muzikale komiek en theatermaker en Daniël Samkalden, niet een gevoelige intellectueel, maar een gedroomd Shakespearevertolker. En dan Theo Nijland, de nestor van het betere lied. Ach, al werken zijn stijve gewrichten niet altijd mee, zelfs al zou hij het einde van de voorstelling niet halen, dan nog is De Elite al meer dan de som der delen. Dat beloven wij u. Noblesse oblige!

Geluid: Jos Houniet
Licht: Max Dekker

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=IjOlC_f68yc autoplay:0]