Terugkijken: Hans Sibbel – Het Grijze Gebied

Hans Sibbel heeft een tour gedaan met zijn voorstelling Het Grijze Gebied in natuurgebied De Peel op de grens van Limburg en Brabant. Hij sloot de tour af met een stilteoptreden op een voormalige vuilstort in natuurgebied de Heesbeemden. De uitzending is t/m 17 juni terug te zien.

Hans Sibbel heeft een tour gedaan met zijn voorstelling Het Grijze Gebied in natuurgebied De Peel op de grens van Limburg en Brabant. Hij sloot de tour af met een stilteoptreden op een voormalige vuilstort in natuurgebied de Heesbeemden. De uitzending is t/m 17 juni terug te zien.

Over het programma:

Wie Lebbis de afgelopen jaren gezien heeft, weet met hoeveel liefde en hoeveel vertrouwen hij de wereld oppakt, bekijkt, omdraait, binnenste buiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Op zoek naar de verwondering, de diamanten die toch steeds weer langskomen. En handvatten om te snappen waarom het fout is gegaan.

Het zou makkelijk zijn als er duidelijkheid zou zijn in de wereld. Het zou eenvoudig zijn als de waarheid bestond. Lebbis gaat op zoek naar het belang dat mensen bij hun duidelijkheid en hun waarheid hebben. En trapt er vervolgens deuken in.

Als je een grap maakt en er wordt gelachen, lachen we dan omdat het klopt, of juist omdat het niet klopt? Wie het antwoord weet mag het zeggen. Lebbis gaat door waar anderen stoppen. Waarom? Omdat hij nog niet is uitgezocht. En de mensen die zijn laatste paar programma’s hebben gezien, weten dat hij niets liever doet dan dat met u te delen. En zij zullen u vertellen dat dat ook nog eens heel grappig is. Soms. En ontroerend. Soms. En zij kunnen het weten. Een bijzondere avond wordt het. In Het Grijze Gebied.

Regie: Koos Terpstra