Emilio Guzman wint Neerlands Hoop

Afgelopen zondag was de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen in de Verkadefabriek in Den Bosch. Emilio Guzman won met zijn programma ‘Een dunne Dekmatel’ de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

Afgelopen zondag was de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen in de Verkadefabriek in Den Bosch. Emilio Guzman won met zijn programma ‘Een dunne Dekmatel’ de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Erik van Muiswinkel heeft de Poelifinario in de wacht gesleept met zijn programma Schettino, het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Bekijk hier de beelden van de NOS.

De jury over ‘Een dunne dekmantel’:

“Was het de jury bij sommige jonge talenten niet altijd duidelijk wat de urgentie van hun programma was, bij Guzman staat die buiten kijf. Dit verhaal moest verteld worden en niemand had dat zo kwetsbaar, sympathiek, intelligent, gedreven, grappig, ontroerend en geloofwaardig kunnen doen als Emilio Guzman zelf.”

Lees het volledige juryrapport op de website van de VSCD.

 

Foto: Jaap Reedijk