Hans Sibbel, Lenette van Dongen en Tim Fransen genomineerd voor VSCD Cabaretprijzen!

Vandaag zijn de genomineerden voor de VSCD cabaretprijzen ebkend gemaakt. Van Comedytrain maken Hans Sibbel, Lenette van Dongen en Tim Fransen kans op prijzen.

Vandaag zijn de genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen ebkend gemaakt. Van Comedytrain maken Hans Sibbel, Lenette van Dongen en Tim Fransen kans op prijzen.

Hans is met zijn programma De Paardenpoetser genomineerd voor De Poelifinario, evenals Lenette met haar voorstelling Tegenwind. Deze prijs wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. Tim maakt met zijn eerste programma Het failliet van de moderne tijd kans op De Neerlands Hoop, de prijs voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Over de programma’s:

Lebbis – De paardenpoetser
Nadat hij een levensbedreigende ziekte overwon is Hans Sibbel onherroepelijk een ander mens geworden en daarmee ook een andere cabaretier. Het leidt tot een intrigerende nieuwe voorstelling, vol relativering en wijsheid bij de open haard. Zijn ziekte komt wel aan de orde, maar niet op een voorspelbare manier. Lebbis blijft sarren, heeft tegendraadse meningen in overvloed, maar zijn gebruikelijke felle tirades blijven grotendeels achterwege. In de ruimte die daarbij vrijkomt worden vruchtbare nieuwe wegen ingeslagen.

Lenette van Dongen – Tegenwind 
Op 57-jarige leeftijd komt Lenette van Dongen met een programma waarin ze een verrassende transformatie beschrijft: ze is verhuisd van de stad naar het dorp en heeft daar haar bestemming gevonden. Met een groot vertel- en improvisatietalent bezingt zij haar nieuwe levensgeluk, dat op veel herkenning bij het publiek stuit. Maar Van Dongen kijkt ook achterom en legt op intieme, haast psycho-analytische wijze uit hoe zij de tegenwind in haar leven heeft overwonnen. Dat geeft haar prachtige conference naast luchtigheid ook diepgang.

Tim Fransen – Het failliet van de moderne tijd
Een compleet en zeer goed doordacht debuutprogramma van Tim Fransen. Fransen, cum laude afgestudeerd in filosofie en psychologie, leidt zijn publiek op toegankelijke wijze langs de grote denkers uit zijn boekenkast. Gelukkig vergeet hij daarbij niet om ook heel veel goede grappen te maken; over bamischijven, Mariah Carey en piemels. In zijn slimme vermenging van hoge en lage cultuur bewijst Fransen zich als een grote belofte voor de toekomst. Zijn reis naar het graf van zijn grote held Friedrich Nietzsche is bovendien schitterend vormgegeven.

De Cabaretprijzen worden op 25 september uitgereikt in Diligentia, Den Haag. De jury bestaat uit voorzitter Jan Gras (directeur Agora Theater & Congrescentrum), Harry Kies (voormalig theaterproducent), Eveline Mol (programmeur, artistiek leider Cameretten), Joris Henquet (journalist), Katja Brenninkmeijer (programmeur De Meerse) en Ruud Kuper (directeur Rijswijkse Schouwburg).

Meer info op de website van VSCD.