CD-presentatie Thijs Maas

Thijs Maas brengt zijn debuut-album ‘STUDIO’ uit: Nederlandstalige pop op de grens van jazz en theater

Na jarenlang als theatermaker, acteur en liedschrijver te hebben gewerkt, koos Thijs Maas er in 2012 voor om zijn grootste liefde na te jagen en zich te storten op de muziek.

Liedjes waarbij tekst en muziek gelijkwaardig aan elkaar zijn en daardoor elkaar versterken, dat is wat Thijs Maas voor ogen had bij het maken van ‘STUDIO’.

Het resultaat is een Nederlandstalig pop-album dat twee tradities met elkaar verbindt: die van het theaterlied en die van de jazz.

Op zoek naar een nieuwe vorm schreef Maas liedjes in zijn eigen taal, én vertaalde hij liedjes die hij geschreven had willen hebben, waaronder werk van Paul McCartney, Randy Newman en Thomas Dybdahl. Het album bevat maar liefst 18 liedjes, verdeeld over 2 cd’s.

Met Thijs Cuppen op piano, Olaf Meijer op contrabas en Klaas van Donkersgoed op drums, heeft Maas een energiek en fijnzinnig jazz-trio achter zich. De muzikanten bewijzen hun veelzijdigheid in de dynamische arrangementen en verrassen door ook als achtergrondkoor te functioneren.

‘STUDIO’ is gefinancierd via crowdfundings-platform ‘Voordekunst’.

Toomler gaat om 19.30 uur open. Entree is gratis, meld je aan via reserveringen@toomler.nl.