Friday Night Live: RG project *GRATIS*

De Haarlemse gitarist Ramon Ginton (20 maart 1992) was 8 jaar oud toen hij piano leerde spelen. Op z’n 12e ontdekte hij de gitaar en had zijn passie gevonden. Hij werd toegelaten op het Jazz conservatorium van Rotterdam (Codarts) en nu hij niet meer studeert is hij nog alleen maar bezig met het maken, produceren en spelen van muziek. Hij begeleidt en schrijft voor verschillende artiesten waaronder Candy Dulfer, Tim Wes, Sherry Dyanne, Ntjam Rosie, Jairus Mozee, Akwasi en nog vele anderen. Hij heeft al op talloze mooie plekken gespeeld als North Sea Jazz en Lowlands.

RG project

RG project is de naam van Ramon Gintons eigen band. De band is ongeveer een jaar geleden opgericht en heeft inmiddels al een EP uitgebracht. De band bestaat uit gitaar, drum, bas en percussie. De muziek kan je omschrijven als experimenteel met veel invloeden van Jazz, Hip Hop en Reggae.

Nu zit Ramon in de studio samen met producer/multi instrumentalist Gino Cochise om nieuwe muziek te schrijven en hopelijk horen we daar dit jaar nog van. In ieder geval deze avond in Toomler!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=HUQGZ1celks autoplay:0]