Echt Gebeurd: Gevangen

Bij de opnames van de podcast Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets dat ze zelf hebben meegemaakt. Ook leest er maandelijks iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. De presentatie is in handen van Paulien Cornelisse of Micha Wertheim.

Toomler gaat om 15:00 open. Voor meer info en verhalen uit vorige edities: www.echtgebeurd.net.


Vrij. De betekenis van dit kleine woordje zorgt al eeuwen voor filosofisch hoofdbreken. Toch is het voor de meesten onder ons gewoon duidelijk: vrij is het tegenovergestelde van gevangen. En over gevangenschap gaat het deze keer.

Dus kom luisteren naar verhalen over de tijd in de Blokhuispoort, JPC De Sprengen of de Bijlmerbajes. Luister naar het relaas van een verteller met straatvrees die zich thuis gevangen hield. Hoor over de ontvoering van een beste vriend, concentratiekamp Vught of de gevangenis die huwelijk heet of eigen lichaam.

Bewakers hebben ook hun verhaal: hoor hoe een cipier verliefd werd op één van zijn gevangenen. Of hoe gemakkelijk een verteller met de zwaarste criminelen om kan gaan, maar haar eigen kinderen niet eens naar bed krijgt. Of over de euforie die een agent voelde toen hij eindelijk De Neus in de boeien sloeg.

Prijs: € 12,50 (excl. € 1,50 servicekosten)