rayen_panday

Rayen Panday

In 2008 doet Zaandammer Rayen Panday (1983) voor het eerst stand-up comedy op een open podium, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen door heel het land te zien in theaters en op festivals.

Ook internationaal heeft hij succes. Hij speelde in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken.

Zijn eerste avondvullende voorstelling Drie Keer Rayen en zijn tweede show Vrijspraak zijn uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Hierna volgt zijn derde programma Niet verder vertellen.
Dit seizoen staat Ryan in de theaters met zijn vierde voorstelling Fenomeen en hij is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn volgende voorstelling Trigger. Gelukkig is hij daarnaast ook vaak in Toomler te zien.

Rayen heeft een eigen website en is te volgen op Facebook en Twitter.