rayen_panday

Rayen Panday

In 2008 doet Zaandammer Rayen Panday (1983) voor het eerst stand-up comedy op een open podium, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen door heel het land te zien in theaters en op festivals en is hij gevraagd door Netflix om een special op te nemen voor Comedians of the World als één van de drie Nederlandse acts.

Ook internationaal heeft hij succes. Hij speelde in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken.

Zijn eerste avondvullende voorstelling Drie Keer Rayen en zijn tweede show Vrijspraak zijn uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Hierna volgt zijn derde programma Niet verder vertellen, zijn vierde voorstelling Fenomeen en zijn vijfde voorstelling Trigger. Momenteel tourt hij met zijn show Focus door het land.

Hij was elke week te horen in zijn podcast Voor De Show In Toomler met comedian Stefan Pop. 

Rayen heeft een eigen website en is te volgen op Facebook en Twitter.