Terijgkijken: Raoul Heertje over mannenvriendschap bij RTL Late Night

Maandag was Raoul Heertje samen met Ruut Weissman te gast bij RTL Late Night om te praten over het nieuwe toneelstuk Als Je Niet Leeft Kun Je Niet Scoren. Raoul heeft het script geschreven, de regie is in handen van Ruut Weissman. De hoofdrollen worden vertolkt door Eric van Suaers en Cees Geel.

Als Je Niet Leeft Kun Je Niet Scoren is het tragikomische verhaal over mannenvriendschap. Echte vrienden stellen elkaar geen vragen en leggen hun ziel niet bloot. Als ze dat al doen dan is dat in metaforen en de beste metafoor voor mannen is natuurlijk voetbal. Raoul Heertje schreef het stuk waarin veel wordt gelachen maar er zijn ook momenten van ontroering en verbazing. Als Je Niet Leeft Kun Je Niet Scoren laat mannen herkennen wat ze al jaren weten en laat vrouwen begrijpen hoe de wereld van mannen onderling eruit ziet.

De voorstelling is vanaf 1 februari te zien in theaters door het land.