Sanne Wallis de Vries organiseert benefietavond voor vluchtelingen op Leros

De opbrengst van de benefietavond gaat naar Loket Leros (www.loketleros.nl) Van het opgehaalde geld worden de meest noodzakelijke dingen gekocht voor de vluchtelingen. Denk aan schoenen, medicijnen, rugzakken, kleding, spullen die je nodig hebt als je je hele hebben en houden achter hebt moeten laten voor een veilige toekomst. Help de vluchtelingen op het vergeten eiland Leros!

Leros. Een klein Grieks eiland niet ver van Turkije. Altijd onbekend gebleven, zelfs in tijden van crisis. Elke dag meren er honderden vluchtelingen aan per boot, maar op Leros is geen professionele opvang aanwezig. Geen Rode Kruis. Geen Stichting Vluchteling. Geen Vluchtelingenwerk. Geen Verenigde Naties. Niks. De lokale bevolking probeert, met de weinige middelen die ze heeft, samen met een groep internationale vrijwilligers deze mensen zo goed mogelijk op te vangen. Eén van die vrijwilligers op Leros is Sity, de moeder van Sanne Wallis de Vries.

Sanne hoort dagelijks de verhalen van haar moeder. Schrijnende verhalen waar geen enkele vluchteling voor gespaard lijkt te blijven. Het algehele gebrek aan basale dingen: wc-papier, schoon ondergoed, babymelk, fruit, rugtassen, maandverband. Eén lekkende wc voor 500 mannen en vrouwen. Daarom richtte Sanne samen met anderen Loket Leros op.

U wilt natuurlijk ook iets doen. Op 11 oktober vindt er in De Kleine Komedie een benefietavond plaats; LEROS ROEPT! Sanne Wallis de Vries, Brigitte Kaandorp, Henny Vrienten, Lebbis, Rob de Nijs, Jenny Arean, Henry van Loon, Leo Lucassen (hoogleraar migratie) en nog vele anderen, begeleid door de band van Martijn Bosman, Wouter Planteijdt en Xavier Vrienten, slaan de handen ineen en zorgen voor een bijzondere en onvergetelijke avond. Een avond waarop gelachen mag worden, waarop je ontroerd zult raken, waarop we naar elkaar zullen luisteren. Een avond kortom, waarop we de menselijkheid vieren; met name al het mooie waar we als mensen toe in staat zijn.

De opbrengst van de benefietavond gaat naar Loket Leros (www.loketleros.nl) Van het opgehaalde geld worden de meest noodzakelijke dingen gekocht voor de vluchtelingen. Denk aan schoenen, medicijnen, rugzakken, kleding, spullen die je nodig hebt als je je hele hebben en houden achter hebt moeten laten voor een veilige toekomst. Help de vluchtelingen op het vergeten eiland Leros!