Kasper van der Laan wint publieksprijs Leids Cabaret Festival

Kasper heeft zojuist in een uitverkochte Leidse Schouwburg de publieksprijs van de 40e editie van het Leids Cabaret Festival gewonnen! In de finale nam Kasper het op tegen Jeroens Clan en Farbod Moghaddam. Kasper en de andere finalisten zijn vanaf ‪3 maart‬ te zien in de Finalistentour.

Juryrapport:
Nooit meer normaal je billen af kunnen vegen, je wordt bedankt Kasper. Dat is wel typerend voor zijn stijl: een heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert. Daarmee neemt hij ons mee naar een andere wereld. Zijn wereld! Een labyrint, want we tuimelen van de ene in de andere dagelijkse situatie waarin niets is wat het lijkt.
Als je Kasper op het podium ziet, weet je dat het klopt. Hij staat op zijn gemak, en de jury kan zien dat hij vlieguren heeft gemaakt. Zijn programma ‘Gewapend karton’ heeft vaart en snelle grappen, afgewisseld met bijvoorbeeld een tergend lange sketch over de uitvinding van het tellen, die van de jury misschien wel langer had mogen duren.
De rode draad in zijn show is assertiviteit. Of juist het gebrek eraan bij hemzelf. We zien dappere pogingen om dat te doorbreken. De oplossing is meestal even onnavolgbaar als origineel. Het nadeel is wel dat het personage dat hij speelt, weinig ontwikkeling doormaakt, dus de jury is benieuwd hoe hij dit half uur gaat uitbouwen tot een avondvullende voorstelling.
De jury was aangenaam verrast door het decor en Kaspers slimme, goed uitgewerkte mis-en-scène. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan. Zowel bij zijn binnenkomer met de achternamen als de sketch over de dikte van panty’s. Het is goed toeven in het universum van Kasper.

[video:https://youtu.be/YXofi7xxs_4 autoplay:0]