Tim en René genomineerd voor VSCD-cabaretprijzen

Twee leden van Comedytrain zijn genomineerd voor de VSCD-cabaretprijzen die jaarlijks worden uitgereikt voor de indrukwekkendste podiumprestatie (Poelifinario) en de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief (Neerlands Hoop).

Twee leden van Comedytrain zijn genomineerd voor de VSCD-cabaretprijzen die jaarlijks worden uitgereikt voor de indrukwekkendste podiumprestatie (Poelifinario) en de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief (Neerlands Hoop).

Dit jaar is de Poelifinario onderverdeeld is een aantal categorieën: entertainment, engagement en kleinkunst.

Tim Fransen is genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement met zijn tweede programma: Het kromme hout der mensheid 
De jury: “Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier door de looppaden van Immanuel Kant, Ludwig van Beethoven en Napoleon Bonaparte ingenieus met elkaar te kruisen. Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal. Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?’.”

René van Meurs is genomineerd voor de Neerlands Hoop met zijn derde solovoorstelling: Ik beloof niks
De jury: “In zijn derde programma maakt René van Meurs een gedurfde keuze. Hij zet zijn publiek met succes op het verkeerde been en weet met goed getimede stiltes een prettige spanning te creëren. Ook inhoudelijk toont Van Meurs zijn talent. Hij is eerlijk en persoonlijk. Over kwetsbaarheid. Over jezelf in de etalage zetten en de moed die daarvoor nodig is. Daarbij is het toneelbeeld op fraaie wijze vormgegeven. We zien een volwassen
comedian, met beheerst spel en scherpe grappen. Met Ik beloof niks zet Van Meurs die welkome grote stap in zijn ontwikkeling.”

De prijzen worden op 1 oktober uitgereikt in Diligentia in Den Haag.

Meer informatie over de prijzen en de jury is te vinden op de website van de VSCD.