IDFA in Toomler 22, 23 en 24 nov

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) presenteren we een selectie documentaires waarin humor en stand-up comedy centraal staan: Stand-Up Documentary.

Na afloop vinden er Late Night Talkshows plaats met onder anderen Jan Jaap van der Wal, Kees van Amstel, Soundos El Ahmadi, Murth Mossel, Eric van Sauers, Martijn Koning, Roué Verveer, Stefan Pop, Patrick Laureij en Owen Schumacher.

Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) presenteren we een selectie documentaires waarin humor en stand-up comedy centraal staan: Stand-Up Documentary.

We gaan om 18:00 open voor de eerste film en je kunt dan ook een hapje komen eten. Na afloop vinden in Toomler Late Night Talkshows plaats met onder anderen Jan Jaap van der Wal, Kees van Amstel, Soundos El Ahmadi, Murth Mossel, Eric van Sauers, Martijn Koning, Roué Verveer, Stefan Pop, Patrick Laureij en Owen Schumacher.

Voor kaarten kun je terecht op de site van IDFA.


vrij 22 nov 20:00 Chocolate Comedy & The Tunnel

Om 20:00 Chocolate Comedy (12 min) gevolgd door een kort nagesprek met de maakster. Hierna leidt stand-up comedian Kees van Amstel The Tunnel (35 min) in, een documentaire over de gelijknamige comedyclub die in de jaren ’80 in London dé broedplaats vormde voor performers die buiten de gebaande paden traden. Stefan Pop, die zelf ook in Engeland speelde, praat vervolgens met regisseur Jody VandenBurg.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=9tx5YkanelE autoplay:0] [video:http://www.youtube.com/watch?v=lm9xkUfoNG8 autoplay:0]

 

vrij 22 nov 22:30 Richard Pryor: Omit the Logic

Een gelaagd portret van de grensverleggende Amerikaanse stand-up komiek Richard Pryor (1940-2005) met daarna een gesprek door Owen Schumacher met producer Roy Ackerman. Aansluitend een late night talkshow over de invloed van Richard Pryor op Nederlandse comedians met Murth Mossel, Roué Verveer, Eric van Sauers en Patrick Laureij.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=eUSiZurjhfw autoplay: 0]

 

zat 23 nov 20:00 Comedy Warriors: Healing Through Humor

Een portret van vijf Amerikaanse veteranen die gehandicapt zijn geraakt in Irak en Afghanistan en nu een carrière als stand-up komiek najagen. Met een korte inleiding door Jan Jaap van der Wal.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=sqbX0DB4m1w autoplay:0]

 

zat 23 nov 22:30 Whoopi Goldberg Presents Moms Mabley

Debuterend regisseur Whoopi Goldberg brengt samen met vele beroemde collega’s een diepgevoeld eerbetoon brengt aan de grensverleggende, zwarte comédienne Moms Mabley (1894-1975). De documentaire wordt ingeleid door comédienne Soundos El Ahmadi. Na de film volgt een late night talkshow over comedy en emancipatie met o.a. Jan Jaap van der Wal, Soundos El Ahmadi en Howard Komproe.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=_Av5MkVfdLY autoplay:0]

 

zon 24 nov 20:00 Joan Rivers – A Piece of Work

Een ongeëvenaarde inkijk in het leven van deze legendarische comédienne waarin zij met veel drama en twijfel er alles aan doet om koningin van de comedy te blijven. Aansluitend een nagesprek met comedians rondom de vraag: waarom is dit vak zo leuk en blijf je maar doorgaan? Met o.a. Martijn Koning.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=2fnojZw54ls autoplay:0]
 

zon 24 nov 22:30 The Happy Sad Route (and a Comedian) Uitverkocht

Première van een persoonlijke road movie waarin komiek Jan Jaap van der Wal door Bosnië, Kroatië en Servië reist, waar een kleine groep komieken pogingen doet een comedyscene op te zetten. Er is geen geld en weinig publiek, maar het belangrijkste is de recente geschiedenis van het gebied, waar moeilijk grappen over te maken zijn. Owen Schumacher bevraagt Jan Jaap van der Wal over de film.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=Cvb6Wrptnmg autoplay: 0]